bLOG sAYA TaK Glamour JAdI Tak Payah NAk Hack..TERIMA KASIH
No nEed HACK my blog because my blog not glamour... THANK YOU

Wednesday, November 3, 2010

wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh AhmadMaeine (Saudi Arabia).

Saya menerima msg fb.. mungkin betul tapi jangan lah smpai dmestikan forward kepada 20 umat Islam. Mengapa 20 je.. Umat Islam ade lebih dari tu.. Ni msg yang saya terima.. Apapun kita jangan mempermainkan Agam Kita Sendiri dan percaya pada perkara ngarut iaitu perlu sebarkan wasiat kepada 20 orang Islam.. Cerita benar adalah benar dan jangan tokok tambah pada cerita.. Mari kita renung2kan pada msg ni k.

"Bace sampai abez....pastu fowardkn plz..... ni adalah benar... sila bacasehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh AhmadMaeine (Saudi Arabia).

Pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di makam Rasulullah SAW.selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a) Isteri tidak mendengar kata suami.(b) Orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.(c) Orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islam ini supaya membuat kebajikan, kerana hari penghabisan (Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI(a) Berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.(b) Bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.(c) Bersembahyanglah(d) Berzakat – jangan ditinggalkan.(e) Menunaikan Fardhu haji – bila berkemampuan.(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

UNTUK MAKLUMAN1. Seorang saudagar dari Bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencatak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allah dengan mendapat euntungan yang besar dalam perniagaannya.2. Seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak mengendahkannya danmenganggap wasiat ini palsu, maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggaldunia.3. Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekas Ketua Menteri Sabah menerima wasiat inikemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantarnya kepada orang lain, maka selang beberapa hari kemudian dia telahmendapat hadiah dari kebajikan masyarakat di malaysia timur.4. Tan sri ghazali jawi, bekas menteri besar perak secara tidak langsung dipecat darijawatannya kerana apabila beliau menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau telah menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan mengirimkannya kepada orang lain, beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menteri Kabinet Perdana Menteri.5. Zulfikar Ali Bhuno telah menerima surat wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya juga menganggap palsu lalu membuangnya ke dalam tong sampah. Seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.6. Di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini daripengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadisberakhlak mulia seperti yang dituntut oleh Islam. Baginya anugerah ini paling agung dantidak ada tandingannya.7. Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima surat ini dari orang yang tidakdikenali tetapi beliau tidak mengendahkannya dengan mengatakan ianya bohong belaka dan sengaja mengada-adakan untuk menakutkan orang yang membacanya.Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit ganjil dan penderitaanya amatmenyedihkan. Setelah tiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital, penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor. Akhirnya beliau teringat akan wasiat ini dan mengedarkannya kepada orang lain. Semingu kemudian barulah beliau beransur sembuhsehingga sekarang. Banyak lagi contoh-contoh orang yang menerima wasiat ini tetapi tidak mempercayainya dan tidak mengedarkannya atau menyampaikan kepada orang lain. Dimana mereka mendapat malapetaka. Setelah kejadian yang menggembirakandan menyakinkan ini anda jangan lupa menyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa96 jam dari masa anda menerimanya.

InsyaAllah anda akan memperolehi sesuatu dari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup. ISNYAALLAH.

PERHATIANSetelah membaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepdaorang lain sebanyak 20 salinan. Sekiranya telah dilakukan anda akan dianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLah.Kata Sheikh Ahmad lagi, jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlah hamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dan syafaat Rasulullah SAWnaaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepada orang lain.InsyaAllah dalam masa 2 minggu anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukanini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkan

TLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM.... SEBAR KAN 20 WASIAT NI KPD UMAT ISLAM"

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MayaFiedz1987

My photo
Sekiranya ada maklumat berguna boleh kemukakan k.. kl nak cakap pasal seks atau lucah atau yang cakap bukan2 takkan dilayan dan email anda akan di block.. Harap Maklum. Kepada Semua Pembaca. Sekiranya Maklumat yang dipaparkan salah dan perlu dibaiki atau segala kesilapan di blog ini boleh dikemukakan k. Saya sedia menerimanya. Komen anda amat saya hargai. Terima Kasih
Go to IntenseDebate