bLOG sAYA TaK Glamour JAdI Tak Payah NAk Hack..TERIMA KASIH
No nEed HACK my blog because my blog not glamour... THANK YOU

Friday, February 18, 2011

Cara Masukkan Smiley di shoutbox



Cakk.. Ok.. Korang mesti lah nak tau macam mana nak masukkan smiley atau anda nak tambah smiley agar cun dan meletop.. cewah.. meletop ker.. hehhe k la,mari kita lakukannya ye..

Disini saya guna cbox.ws yee.. but still the same way you use the right kl another cam shoutmix n etc.


Langkah 1:
Log in cbox.ws-> Option-> Smilies

Langkah 2:
Korang ade nampak kan perkataan "edit emoticon".. pastu ade nmpak perkataan "URL".. kenelah paste kan URL smiley dekat kotak di bawah perkataan "URL" tu..

Web ni http://www.anikaos.com/yellow_jelly.html , ade banyak kalau anda smua nak pilih smiley.

Langkah 3:
Sekarang ni anda kene dapatkan url smiley :
   
        Right klik kat gambar smiley ->copy image location-> paste dalam kotak url kat cbox.ws-> Save

Pastu pergilah dekat blog anda semua, anda boleh lihat hasilnye yee.. .. memang syokk.. selamat mencuba.. thnkz

 
 

3 comments:

zmah said...

Sebelum baca tips...akak terleka tengok gambar cat tu...

Anonymous said...

hhheee.. comel kan cat tu.. cejuk ati bila tgk pic tu.. =)

maya said...

zmah-mmgcomel tgk cat tu... sy pun suke sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MayaFiedz1987

My photo
Sekiranya ada maklumat berguna boleh kemukakan k.. kl nak cakap pasal seks atau lucah atau yang cakap bukan2 takkan dilayan dan email anda akan di block.. Harap Maklum. Kepada Semua Pembaca. Sekiranya Maklumat yang dipaparkan salah dan perlu dibaiki atau segala kesilapan di blog ini boleh dikemukakan k. Saya sedia menerimanya. Komen anda amat saya hargai. Terima Kasih
Go to IntenseDebate