bLOG sAYA TaK Glamour JAdI Tak Payah NAk Hack..TERIMA KASIH
No nEed HACK my blog because my blog not glamour... THANK YOU

Saturday, July 23, 2011

Sekadar curahan rasa

Salam sejahtera..
Di sini aku nak tanya kenapa insan akan bau busuk pada orang yang dekat dengannya, dan akan bau wangi pada mereka yang jauh.. kenapa? Kadang-kadang aku pelik juga sebab bila jauh mesti akan dipuji, dipuja dan semua akan baik aje di mulut untuk menyebut.. Orang yang dekat pula yang banyak berkongsi suka dan duka, mereka hanya melihat sudut negatif dan semua tidak dapat diterima bulat-bulat bila kita cakap.. kenape kenape.. Kenapa kita manusia begitu, kenape... Aku rasa sedih betul manusia selalu macam tu.. Emmm tapi kalau berbalik pada Islam, sebenarnya inilah yang dinamakan dugaan dan cabaran hidup.. Pada mereka yang menjadi mangsa sepatutnya bersabar dan jangan cepat melenting serta membuat perkara yang tidak waras. Contohnya lari dari rumah, bunuh diri dan sebagainya. Sabar dalam diri adalah senjata utama, kalau orang Islam perlulah selalu beristighfar dan banyakkan ingat pada Allah, Sesungguhnya Allah lebih mengetahui segalanya..

K la, itu sekadar luahan aku je...

Moral : Bersabar dan jangan ikut kan hati bila dalam keadaan kecik ati dengan seseorang..

1 comment:

dhiera said...

sabar itu separuh dari iman~ jangan cepat melatah bila sesuatu perkara berlaku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MayaFiedz1987

My photo
Sekiranya ada maklumat berguna boleh kemukakan k.. kl nak cakap pasal seks atau lucah atau yang cakap bukan2 takkan dilayan dan email anda akan di block.. Harap Maklum. Kepada Semua Pembaca. Sekiranya Maklumat yang dipaparkan salah dan perlu dibaiki atau segala kesilapan di blog ini boleh dikemukakan k. Saya sedia menerimanya. Komen anda amat saya hargai. Terima Kasih
Go to IntenseDebate