bLOG sAYA TaK Glamour JAdI Tak Payah NAk Hack..TERIMA KASIH
No nEed HACK my blog because my blog not glamour... THANK YOU

Friday, October 19, 2012

Claim blog anda di nuffnang :)

Muat turun NuffnangX secara percuma dengan smartphone Apple mahupun Android anda. Kemudian, setelah selesai, ikon NuffnangX akan muncul seperti rajah di bawah.
Seterusnya dengan menggunakan komputer anda, layarilah NuffnangX.com untuk mendaftarkan diri.
Tip: Jikalau anda memiliki akaun Nuffnang, anda boleh terus daftar masuk dengan e-mel dan kata laluan yang sama!


Sila ikut arahan yang diberikan dan setelah berjaya mendaftar masuk, tekan gambar profil anda di bahagian kiri atas dan klik “claim your blog.

Kemudian, langkah-langkah seterusnya amat mudah sahaja! Anda hanya perlu taip nama blog anda dan mengesahkannya mengikut arahan seperti yang ditunjukkan di rajah bawah ini.
Kod yang diberikan seperti langkah ketiga di bawah perlu disalin dan ditampalkan di bahagian “add a gadget” di halaman “layout settings” blog anda. Cuma klik “add HTML/Java Script” dan tampalkan kod tersebut sebelum meneruskan ke langkah terakhir pendaftaran NuffnangX!
Setelah, selesai membuat pendaftaran, sila ikut semua blog kegemaran anda di NuffnangX hanya dengan satu klik!

Seterusnya, layari blog mereka dan cari logo NuffnangX. Dengan satu klik sahaja, blog mereka akan segera disenaraikan sebagai ‘Favourite‘ anda! Hebat kan? ;) Kini, apabila anda menggunakan aplikasi NuffnangX, semua blog yang anda diikuti akan dipaparkan mengikut turutan entri terkini.

Jikalau anda ingin mengetahui penggunaan aplikasi NuffnangX dengan lebih lanjut lagi, sila tengok video di bawah yang memaparkan ringkasan NuffnangX hanya dalam masa satu minit!
 Oleh itu tunggu apa lagi Nuffnangers? Jom muat turun aplikasi NuffnangX sekarang juga! 

Info dari : http://blog.nuffnang.com.my/2012/10/17/panduan-mudah-pengunaan-nuffnangx/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MayaFiedz1987

My photo
Sekiranya ada maklumat berguna boleh kemukakan k.. kl nak cakap pasal seks atau lucah atau yang cakap bukan2 takkan dilayan dan email anda akan di block.. Harap Maklum. Kepada Semua Pembaca. Sekiranya Maklumat yang dipaparkan salah dan perlu dibaiki atau segala kesilapan di blog ini boleh dikemukakan k. Saya sedia menerimanya. Komen anda amat saya hargai. Terima Kasih
Go to IntenseDebate